Free Templates by Cloud Web Hosting

Nya länder och QSL-hantering

Publicerad lördag, 05 maj 2012

Ibland är det bra att vara sjuk och bara orka sitta still.

Under torsdagen körde jag inte mindre än 11 nya länder. Mestadels på digitala moder.
Konditionerna var fina på flera band. Ända upp till 15M var det fina signaler från flera håll. Då och då hördes det även nån signal på 12M men det blev aldrig nån riktig öppning.
Den stora överraskningen blev på 10M där jag hamnade av misstag med et felklick i HRD. Väldigt svagt och sporadiskt hörde jag att det fanns nåt tjutande i bruset på PSK-frekvensen. Efter några minuters lyssnande så ökade signalen något och jag kunde urskilja T6JP, Joe i Afghanistan. Efter flera försök fram och tillbaka lyckades vi till slut få till ett komplett QSO. Lyssnade runt lite på bandet och låg några minuter till på PSK-frekvensen utan att höra en enda signal.

Under fredagen satt jag fortfarande mest still och passade då på att logchecka och svara på ett flertal QSL som blivit liggande.
Samtliga contestloggar från Log4U från 2009 fram till nu importerades in i HRD. Det tog en bra stund att exportera alla loggar en och en till Adif och sen vidare in i HRD, men det var det värt, för dels stämmer numera award-trackingen och dessutom går det fort att logchecka QSL för QSOn körda under nån contest.

Träffar: 993