Free Templates by Cloud Web Hosting

SAC SSB 2013 - CQ Contest!

Publicerad söndag, 13 oktober 2013

Klockan är strax före 14. Alla antenner är klara och solen strålar i genom fönstret vid operatörsplatsen. De gräsliga gardinerna som hängt där de senaste 30 åren gör sitt sämsta att stänga ljuset ute.

Johan SA5BJM har precis telefonguidat mig genom inställningarna i N1MM, som jag körde första gången på IARU HF Contest tidigare i år.

Dags för start och jag märker direkt att konditionerna är klart bättre än förra året. Det rullar på fint under hela dagen och kvällen. 2330 kör jag lördagens sista QSO sen tar det stopp. Under en timme lyckas jag inte hitta en ledig plats att köra run på och inte heller hör jag nån station som jag inte redan kört. 40 och 80M är en enda gröt av stationer. Plötsligt vaknar jag med ett ryck av att nån skriker i lurarna. Jag har slocknat i stolen och lyckats sova där i ca 30 minuter. Stationen i lurarna har jag redan kört tidigare så jag väljer att QSYa till sängen för några timmars vila.


Masten svagt belyst av månen och en lyktstolpe kl 0615 söndag morgon.


0600 söndag morgon slår jag snabbt av larmet på mobilen innan resten av familjen vaknar och ger mig ut till shacket igen. 5 timmar sömn lär vara mer än nödvändigt. Sova är doping har en vis man sagt till mig vid flera tillfällen ;)

I början går det lite trögt. Det märks tydligt att det är flera som QSYat till sängen och inte kommit igång än. Fördelen är att det finns gott om plats och efter att ha legat på run så ramlar en strid ström av QSOn in i loggen.

Slutresultatet blev mycket bättre än förra året. Nästan en fördubbling av antal QSOn och flerdubbling av poängen.

 


Slutresultatet

Träffar: 876