Free Templates by Cloud Web Hosting

NAC28 Juni 2012 ett fiasko

Publicerad söndag, 10 juni 2012

Under torsdagens NAC28 var dettydligen fina konditioner och många körde europeiska stationer på löpande band. Själv körde jag i snitt 3 stationer per mode och längsta QSO blev med SK5A i västerås! Jag lyckades vid ett tillfälle urskilja 9A??? På cw men det var också allt. De regnblöta lövverken i björkskogen runt antennen gjorde ett utmärkt jobb som faradaysbur på 28MHz.

Efter en halvtimmes tjutande på digidelen gav jag upp och flyttade ner i frekvens till 17M och 20M där signalerna var starka och där jag med lätthet plockade ett par nya DXCC som Kina på 20M PSK31 och Ukrainas specialsignal för fotbolls-VM på 17M PSK63 m.fl.

Känns som att NAC får ligga på is till hösten eller de tillfällen då jag är på landet.

Nya länder och QSL-hantering

Publicerad lördag, 05 maj 2012

Ibland är det bra att vara sjuk och bara orka sitta still.

Under torsdagen körde jag inte mindre än 11 nya länder. Mestadels på digitala moder.
Konditionerna var fina på flera band. Ända upp till 15M var det fina signaler från flera håll. Då och då hördes det även nån signal på 12M men det blev aldrig nån riktig öppning.
Den stora överraskningen blev på 10M där jag hamnade av misstag med et felklick i HRD. Väldigt svagt och sporadiskt hörde jag att det fanns nåt tjutande i bruset på PSK-frekvensen. Efter några minuters lyssnande så ökade signalen något och jag kunde urskilja T6JP, Joe i Afghanistan. Efter flera försök fram och tillbaka lyckades vi till slut få till ett komplett QSO. Lyssnade runt lite på bandet och låg några minuter till på PSK-frekvensen utan att höra en enda signal.

Under fredagen satt jag fortfarande mest still och passade då på att logchecka och svara på ett flertal QSL som blivit liggande.
Samtliga contestloggar från Log4U från 2009 fram till nu importerades in i HRD. Det tog en bra stund att exportera alla loggar en och en till Adif och sen vidare in i HRD, men det var det värt, för dels stämmer numera award-trackingen och dessutom går det fort att logchecka QSL för QSOn körda under nån contest.

Ny fästpunkt för 160M inv-V

Publicerad tisdag, 01 maj 2012

I helgen planterade vi en ny fästpunkt för en kommande inverted-V för 160M.

Nu är det bara att vänta :)

QRV från ett snöigt Sälen

Publicerad söndag, 29 januari 2012

Under vecka 3 var jag QRV från Hundfjället. Det blev ingen SOTA-aktivitet denna gång men några qson från stugan blev det iaf.

Hade en dipol för 40M uppspänd men det bandet var bara att glömma. På dagarna så genererade liftarna S9 i fräs. På kvällarna blev det lite lite bättre men då var det främst takarmaturerna på toaletterna som utmärkte sig.. Peakade S9+ varje gång nån tände på nån toa i närliggande lägenheter :D
Däremot så gick det utmärkt att utnyttja övertonen på 21MHz som hade öppet de tider jag körde. Det blev mestadels PSK på 21MHz.

På 40M körde jag BJM och CBM på SSB med riktigt fina signalrapporter. Verkar vara ett perfekt avstånd för 40M mellan Hundfjället och Uppsala.


En frostig 40M-dipol som fick göra det mesta av sitt jobb på 15M.
På fredagen fick jag öppna fönstret och skaka av nästan 3cm frost från antennen.

Sidan flyttad till ny server

Publicerad tisdag, 27 december 2011

Den 8/1 2012 flyttades hela siten till en ny server.

Jag tror och hoppas att allt ska fungera precis som tidigare.

Hittar ni något som verkar konstigt eller inte fungerar så tveka inte att kontakta mig.

Kontaktuppgifter finns i SSA callbook på ssa.se